Comisarul european Danuta Hubner s-a intalnit cu o delegatie de primari doljeni

Comisarul european pentru Politici Regionale, Danuta Hubner, s-a intalnit la sediul Parlamentului European din Bruxelles, cu o delegatie de primari,viceprimari si consilieri locali din 27 de localitati din judetul Dolj.

Scopul intalnirii a fost de a le explica acestora cum mecanismele de functionare a politicilor regionale europene si modele de punere in practica la nivel local a unor directive emise in acest domeniu.
Hubner a explicat ca, experienta spaniola poate fi de folos si partenerilor romani, in procesul de atragere si utilizare a fondurilor europene destinate dezvoltarii regionale.

Comisarul european a insistat asupra necesitatii investitiilor in resursele umane, pentru ca, a explicat Hubner, “oamenii sunt cei care pun in aplicare proiectele. Daca nu exista o calitate corespunzatoare a resurselor umane, atat din punct de vedere al pregatirii profesionale, cat si a relatiilor inter-umane reusita este dificila”.

Hubner a subliniat ca, noile tari membre ale Uniunii au nevoie de investitii mari in infrastructura, pentru a recupera decalajul fata de celelalte tari, insa nu trebuie uitat faptul ca, Europa evolueaza si toate statele membre trebui sa tina ritmul, altfel exista riscul adancirii decalajelor.

Primarii se afla la Bruxelles la invitatia europarlamentarului Marian Jean Marinescu. Programul vizitei alesilor locali din Oltenia mai cuprinde intalniri cu Jonathan Scheele, fost sef al delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, si care acum este director general la Trans-European Network in cadrul Comisiei, Gerardo Galeote presedintele Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a PE si cu unul dintre membrii cabinetului comisarului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Christine Borchmann.

Aceasta este prima intalnire la Bruxelles a unei delegatii de reprezentanti ai autoritatilor locale cu un comisar european in vederea unei discutii in care oficialul european explica alesilor locali ce inseamna efectiv politica regionala, ce bani sunt si ce pot ei sa faca ca si primari sa ii ia si cum sa-i foloseasca.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.