Finantarea din bugete mici si mijlocii a filmelor si documentarelor artistice

Workshop-ul “Finantarea din bugete mici si mijlocii a filmelor si documentarelor artistice ” se adreseaza profesionistilor din industria cinematografica si de televiziune din Romania – producatori, personal bancar, functionari ai institutiilor de finante publice, posturi de televiziune.

Cursul va avea loc in 25 si 26 octombrie, la Casa de Cultura din Sibiu. Evenimentul este organizat in colaborare cu Festivalul de Film ASTRA. Termenul limita pentru trimiterea candidaturilor este 18 octombrie, ora 16:00.

In cadrul cursului, participantii vor afla de la traineri informatii despre tipurile de finantari publice, despre coproductii si cum pot fi atrasi investitorii de film. De asemenea, expertii vor face o trecere in ansamblu a avantajelor si dezavantajelor pe care le implica parteneriatul in coproductii.

Workshop-ul va implica 6 – 8 ore de lucru pe zi. Pe langa prelegerile trainerilor, participantii vor avea ocazia sa vizualizeze si sa dezbata unele filme, ca studii de caz. De asemenea, ei vor putea purta discutii informale cu expertii modulului, in timpul pauzelor. Scopul workshop-ului este de a oferi informatii folositoare profesionistilor implicati in activitati de productie si finantare de film, de a inspira deschidere si vointa de colaborare in cadrul unei echipe creative si de a creste oportunitatile accesului pe piata al autorilor din Romania.

Pentru a obtine un loc la eveniment, candidatii trebuie sa trimita toate documentele precizate la
www.pre-mediasupport.ro intr-un pachet, la sediul Centrului National al Cinematografiei, pana in 18 octombrie 2007, ora 16:00.

Nu exista taxa de participare si nu se deconteaza cheltuielile de transport si cazare.

Acest workshop este al cincilea dintr-o serie de sapte sesiuni de training organizate in cadrul proiectului PHARE 2006/018-147.05.01. Proiectul Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc isi propune sa asigure implementarea acquis-ului comunitar in sectorul audiovizual din Romania. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual in Romania si are ca tinta promovarea diversitatii culturale europene si dezvoltarea unei industrii audiovizuale nationale viabile. Proiectul ofera trei scheme de grant-uri, in valoare totala de 900.000 de euro: training, dezvoltare si distributie.

Detalii despre workshop si procedura de candidatura:

www.pre-mediasupport.ro

Prsoana de contact:

Popescu George Hari

Pre Media Support

Tel: 0311 04 89 90

E-mail: [email protected]

Sursa: E-comunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.