Liga Primarilor din Olt critica activitatea APIA

Primarii din Olt sunt nemultumiti de modul in care Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Olt distribuie fermierilor din judet cupoanele pentru infiintarea culturilor de toamna.

Presedintele Ligii Primarilor din Olt, Darius Valcov, a declarat ca, in opinia primarilor care sunt membri ai acestei ligi, distribuirea cupoanelor valorice pentru subventionarea motorinei, semintelor, pesticidelor si ingrasamintelor necesare infiintarii culturilor de toamna este foarte anevoioasa si stresanta pentru producatorii agricoli individuali.

Desi primarii din judet au pus la dispozitia APIA Olt toata logistica de care dispun primariile (specialisti agricoli, spatii pentru buna desfasurare a intocmirii cererilor, materiale de birotica), distribuirea cupoanelor se face numai la centrele zonale APIA, unde se formeaza cozi de zeci de minute si uneori chiar ore.

Presedintele Ligii Primarilor din Olt a afirmat ca la centrele zonele APIA este mult haos, iar oamenii trebuie sa suporte ore in sir stresul si disconfortul unor cozi interminabile.

Liga Primarilor din Olt solicita APIA desemnarea unui reprezentant care sa se deplaseze o data pe saptamana in comunele din judet pentru distribuirea bonurilor valorice. Cheltuielile cu transportul reprezentantului APIA in comune vor fi suportate de Liga Primarilor.

Sursa: Portalul National de Adminisatie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.