Finantari europene nerambursabile si pentru firme nou-infiintate

O parte din finantarile europene nerambursabile in valoare de peste 30 de miliarde euro, destinate Romaniei pana in 2014, vor putea fi accesate si de firme nou-infiintate.

Ministerele si alte entitati cum sunt organismele intermediare au deschise birouri de informare si prezentare la nivelul regiunilor. Beneficiarul trebuie sa stabileasca strategia organizatiei din care face parte, autoritate locala, intreprindere privata sau organizatie nonguvernamentala, pentru a vedea cum pot ajuta fondurile structurale organizatia pentru a se dezvolta.

Beneficiarul fondurilor europene trebuie sa detina si o contributie proprie, diferita de la program operational la altul.

La un proiect de resurse umane, proiectul este cofinantat in proportie de 10%. In cazul intreprinzatorilor privati, in functie de tipul de proiect, dupa cum este mentionat in ghid, cofinantarea poate sa mearga de la 35 la 50%. Pentru un proiect de infrastructura pentru o autoritate locala, aceasta trebuie sa vina cu 15% cofinantare proprie.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.