Roman: Primarii cauta fonduri pentru dezvoltarea rurala

Primarii, viceprimarii si oamenii de afaceri din domeniul agriculturii din cele 27 de comune arondate Oficiului Prefectural Roman s-au intalnit recent cu specialistii Directiei Agricole Neamt, pentru a se informa despre modul in care pot fi accesate programele Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Directorul executiv al Directiei Agricole Neamt, dl Liviu Bumbu, a coordonat discutiile, impreuna cu alti specialisti din institutie, la initiativa presedintelui PNL Roman, deputatul Dorinel Ursarescu.

Fondurile pot fi accesate de orice administratie publica rurala pentru modernizarea localitatilor, pentru construirea de retele de apa si canalizare, drumuri, reabilitare si dotarea sediilor primariilor rurale, dar si de agenti economici care-si desfasoara activitatea in mediul rural. Dupa ce in luna octombrie va aparea Ghidul de eligibilitate proiectele depuse au toate sansele de putea primi fonduri.

Pentru perioada 2007 – 2013, prin acest fond se vor aloca 8,2 miliarde de euro, o primarie rurala putind primi intre 2 si 6 milioane euro.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.