Proiecte cu finantare europeana Suceava-Abruzzo

Judetul Suceava va derula mai multe proiecte comune cu regiunea italiana Abruzzo, cu finantare europeana, in principal actiuni pentru pastrarea traditiilor din Bucovina. La sfarsitul lunii octombrie vor fi lansate trei proiecte comune Suceava-Abruzzo pentru care exista deja asigurata finantarea din fonduri europene.

Unul dintre proiecte, in valoare de o suta de mii de euro, prevede repunerea in valoare a mestesugurilor foarte vechi din Bucovina, ce presupune infiintarea unui atelier de lucru pentru artizanat, care sa fie si o scoala pentru tinerii ce doresc sa invete diverse mestesuguri. Prin acelasi proiect, va fi construit un han, dupa modelul din trecut, unde sa fie preparate si servite produse culinare din vechime.

Un alt proiect Suceava-Abruzzo va fi realizat in Bazinul Dornelor, unde va fi infiintata o ferma zootehnica si un abator si vor fi preparate produse traditionale din carne si sa fie astfel valorificate produsele bio din aceasta zona.

In cel de-al treilea proiect, consilieri ai regiunii Abruzzo vor face cursuri de perfectionare cu personal din administratiile din zona de munte a judetului Suceava care s-au constituit intr-un Grup de Actiune Locala (GAL), dupa modelul Comunitatii Montane Valle Rovetto, din Abruzzo.

Judetul Suceava si regiunea italiana Abruzzo au semnat in vara anului 2006 un protocol de colaborare, fiind deja realizate mai multe actiuni comune, in special in domeniul invatamantului, pregatirii agricultorilor si culturii.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.