Lista neagra a firmelor participante la contracte pe bani publici va fi gata luna viitoare

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) lucreaza la finalizarea bazei de date cu firmele care au participat la contracte pe bani publici. Marius Gogescu, presedintele ANRMAP a declarat ca exista in acest moment cateva mii de inregistrari, lista urmand sa fie finalizata in aproximativ o luna. Firmele cu “note proaste” nu vor mai putea participa la alte contracte.

Baza de date aflata in pregatire la ANRMAP contine un fel de “rapoarte” ce reflecta prestatia firmelor implicate in contracte de achizitii publice.

Datele incluse in certificatele constatatoare se refera la calitatea bunurilor sau serviciilor furnizate de contractor, problemele aparute in derularea proiectului si asa mai departe. In noua Ordonanta de modificare a legislatiei achizitiilor publice se prevede ca firmele care au creat probleme autoritatilor publice sa nu mai poata participa la alte contracte.

Din cele cateva mii de documente primite pana acum, cele cu constatari negative sunt de ordinul zecilor. Desi autoritatea publica isi asuma raspunderea pentru “notele” date activitatii contractorilor, totusi “verdictul” asupra prestatiei unei firme este o chestiune extrem de delicata.

Autoritatea va furniza informatii punctuale, despre contractori, la cererea celor interesati.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.