Iuliu Winkler: Fondurile structurale sunt un instrument eficient pentru dezvoltarea regiunilor

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, vineri, 28 septembrie, la un forum economic organizat la Sfantu Gheorghe (judetul Covasna).
Evenimentul a fost prilejuit de cea de-a 9-a editie a Zilelor Intreprinzatorilor, manifestare organizata de Asociatia Intreprinderilor Mici si Mijlocii Covasna (ASIMCOV).

In cadrul formului, ministrul a vorbit despre necesitatea cresterii economice a regiunilor si in particular a judetului Covasna, subliniind in acest context ca un instrument eficient pentru dezvoltare il reprezinta accesarea fondurilor structurale.

“Vom putea avea succes in accesarea fondurilor structurale numai daca administratiile locale, dar si intreprinzatorii vor fi competitivi. Succesul mai este garantat si de realizarea unor programe comune de dezvoltare, care sa aiba la baza proiecte facute in colaborare, intre comunitatile care fac parte din aceeasi regiune, si nu proiecte realizate in paralel, pentru ca acest mod de lucru este ineficient si duce la irosirea de resurse umane si materiale”, a afirmat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Iuliu Winkler a mai spus ca este foarte important ca in judetul Covasna sa se dezvolte infrastructura in comunicatii si tehnologia informatiei, informandu-i pe participantii la forum cu privire la faptul ca in acest scop vor putea sa realizeze proiecte prin care sa acceseze fonduri structurale.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a mai pus accent si pe importanta pregatirii pentru introducerea sistemelor de e-guvernare.

Fondurile structurale destinate sprijinirii sectorului TIC sunt alocate pe trei mari domenii de interventie, respectiv: Domeniul 1 – Sprijin pentru utilizarera TIC, Domeniul 2 – Sprijin pentru implementarea solutiilor IT in administratii publice, iar Domeniul 3 – Dezvoltarea e-economiei.

MCTI intentioneaza ca in luna noiembrie sa lanseze primul apel pentru operatiunile din cadrul Domeniului de interventie 3 -Dezvoltarea e-economiei. Fondurile alocate, in valoare de 31 de milioane de euro, vor avea ca beneficiari IMM-urile.

In primul trimestru al anului viitor, se va lansa apelul de proiecte pentru operatiunile din cadrul Domeniului de interventie 2 -Dezvoltarea de servicii de e-guvernare, interoperabilitatea sistemelor informatice, dezvoltarea aplicatiilor de e-learning beneficiarii fondurilor alocate, de 46 de milioane de euro, fiind autoritati publice centrale si locale.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.