Primul-ministru cere autoritatilor din Iasi sa se mobilizeze pentru a nu pierdere fondurile europene

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Iasi si cu sefii serviciilor deconcentrate din acest judet, carora le-a cerut sa se mobilizeze pentru accelerarea masurilor necesare accesarii fondurilor europene, pentru a nu exista pericolul pierderii lor.

Seful Guvernului a cerut mobilizare maxima din partea reprezentantilor conducerii locale a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, astfel incat, in termenul de o luna indicat de Comisia Europeana, sa fie rezolvate toate intarzierile existente.

“Mai avem o luna de eforturi in care va cer un lucru: nu exista sambata, nu exista duminica. In situatii exceptionale, este nevoie de masuri exceptionale”, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu, mentionand ca nu va ezita sa aplice sanctiuni, daca se va impune acest lucru.

Primul-ministru a atras atentia ca responsabilitatea in acest domeniu revine atat APIA, cat si autoritatilor locale din fiecare judet.

Seful Guvernului si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile autoritatilor locale si le-a recomandat acestora sa se implice si sa monitorizeze rezolvarea problemelor de fond, lasand deoparte disputele politice sterile, care macina inutil energiile.

“Vreau sa fiu informat in legatura cu problemele pe care le intampinati. Daca aveti probleme si ati epuizat toate caile de care dispuneti, apelati inclusiv la mine”, a adaugat Primul-ministru.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu considera ca judetul Iasi dispune realmente de un potential care trebuie valorificat, pentru a face din acest judet si din intreaga Moldova o zona atractiva pentru investitori. In acest context, seful Guvernului a mentionat indeosebi proiectele de dezvoltare si modernizare a infrastructurii in domeniul transportului, sanatatii, educatiei si cercetarii.

Intre acestea, seful Guvernului a apreciat drept esentiale dezvoltarea si modernizarea Aeroportului din Iasi, a coridorului IX pan-european care va strabate de la nord la sud Moldova si va lega economia judetelor din regiunea Moldovei si Romania cu sudul si nordul Europei, printr-un tronson rutier conectat cu Autostrada Brasov-Oradea.

Primul-ministru a fost insotit in vizita efectuata la Iasi de ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, de ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, de secretarii de stat MIRA, Liviu Radu si Marian Petrache, si de secretarul de stat MMFS, Teodora Bertzi.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.