72 de milioane de euro, in canale

Reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa, canalizare si epurare din Cluj-Napoca va dura 6 ani. Autoritatile judetene au cerut ajutorul municipalitatii pentru acoperirea unei parti din aceasta investitie.

Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa, canalizare si epurare din Cluj-Napoca va costa aproape 72 de milioane de euro, bani care vor fi alocati din fondurile de coeziune, de la bugetul de stat si cele locale. Conform schemei de cofinantare, autoritatile locale vor trebui sa contribuie cu 1,7% din totalul sumei.

Autoritatile judetene au solicitat Consiliului Local Cluj-Napoca sa contribuie la alocarea a jumatate din cele 1,1 milioane de lei, pe motiv ca cea mai mare parte din lucrari se vor realiza in municipiul resedinta de judet.

In ultima sedinta de Consiliu Judetean (CJ), desfasurata in urma cu 10 zile, consilierii au decis sa ceara CL initierea demersurilor pentru cofinantarea acestui proiect cu 546.750 de euro, respectiv cu exact 50% din valoarea costurilor care revin autoritatilor locale.

Sursa: Monitorul de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.