Imprumutul de la Bancpost pentru Consiliul Judetean Gorj

Creditul de 70 de milioane de lei solicitat de catre Consiliul Judetean Gorj a fost legiferat de catre sucursala Bancpost din Targu-Jiu.

Presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, directorul executiv al Bancpost, Manuela Plapcianu, si directorul general adjunct al Bancpost, Jannis Kougionas, au semnat documentul prin care va fi acordat imprumutul necesar reabilitarii drumului judetean DJ 661. Drumul va uni localitatile Tantareni, Targu-Carbunesti, Sacelu si Crasna si este cel mai mare proiect al Consiliului Judetean Gorj. Reabilitarea acestui tronson va avea un impact semnificativ deoarece va conduce la dezvoltarea potentialului turistic si nu numai al Gorjului.

In ceea ce-i priveste pe reprezentantii Bancpost, directorul general executiv, Manuela Plapcianu, si-a exprimat speranta ca acest imprumut este doar inceputul unei lungi colaborari. De asemenea, directoarea a mai spus ca-si doreste ca Bancpost-ul sa fie alaturi de Consiliul Judetean si la realizarea altor drumuri aflate pe raza judetului.

Bancpost a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Gorj in luna iulie, licitatie la care s-au mai inscris BCR si BRD. Imprumutul de 70 milioane de lei a fost acordat pe o perioada de 20 de ani si va face posibila reabilitarea a 70 de kilometri de drum, lucrare preconizata a fi finalizata in doi ani, demararea lucrarilor urmand sa aiba loc in primavara anului viitor.

Sursa: Impact in Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.