Banca Millennium isi deschide portile pe 11 octombrie

Banca Millennium Bcp va incepe operatiunile pe piata romaneasca la
11 octombrie.

Se vor deschide 40 de unitati bancare, investitiile ridicandu-se la 250 milioane de euro. Banca se va adresa in special persoanelor cu venituri peste medie si firmelor, insa va desfasura operatiuni si pe segmentul de retail banking.

Analistii internationali considerau in urma cu o luna ca banca portugheza se afla intr-un moment de cotitura, exact inainte de intrarea pe piata romaneasca. Cotidianul portughez Diario Economico nota la acea vreme ca debutul institutiei pe piata romaneasca va constitui un prim test pentru Millennium BCP, in conditiile in care banca traverseaza o criza interna, alimentata de lupta pentru putere dintre presedintele Jardim Goncalves si CEO-ul Paulo Teixeira Pinto.

Banca portugheza Millennium BCP detinea la finele lunii iunie active in valoare totala de 76,3 miliarde de euro, adica de aproximativ doua ori mai mult decat totalul activelor din sistemul bancar romanesc.

In primul semestru, banca portugheza a obtinut un profit net de aproape 396 milioane euro, cu 30% peste rezultatul aferent primelor sase luni din 2005.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.