Functionari publici, acuzati de frauda

Cinci functionari publici din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Dambovita (DGASPC) au fost trimisi in judecata pentru fraudarea cu 10.000 de euro a unui proiect PHARE pentru familii care traiesc in situatii de saracie extrema.

Potrivit comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie, cele cinci persoane sunt acuzate de “participatie improprie la infractiuni impotriva Comunitatilor Europene, fals intelectual si abuz in serviciu”.

Persoanele acuzate sunt: Ioana Cristea, director executiv DGASPC; Viorica Gabrian, sef Serviciu Achizitii Publice; Andreea Huiu, sef Birou Strategii, Proiecte, Programe si Relatii cu organizatiile neguvernamentale, Lucian Georgescu, consilier si Giusepe Toma, sef birou informatica.

Functionarilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Dambovita li se alatura Victos Stavarascu, administrator la mai multe societati comerciale din judetul Dambovita, acuzat si el pentru “infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune”.

Proiectul in cadrul caruia a fost constatata frauda se numeste “Serviciu comunitar pentru familii aflate in dificultate”.
Persoanele mentionate, in calitate de membri ai echipei de implementare a proiectului, au prezentat mai multe documente false si

inexacte.

Cel de-al saselea acuzat, Victor Stavarescu, este castigatorul uneia dintre licitatii pentru atribuirea lucrarilor in cadrul proiectului, in calitate de administrator al companiei STAVCONS SRL din Morteni, judetul Dambovita. Inculpatul a consemnat valori mai mari decat cele reale, date pe care le-a preluat cu ocazia intocmirii unei facturi fiscale, emisa catre Consiliul Judetean Dambovita.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.