Fonduri structurale pentru 65 de strazi

Sefii municipalitatii iesene au anuntat ca vor sa acceseze fonduri structurale europene.
Echipa de strategi a primariei lucreaza la elaborarea unui proiect pentru finantarea reabilitarii si modernizarii a 65 de strazi din municipiu.

Primarul Gheorghe Nichita a anuntat in urma cu doua luni ca municipalitatea ieseana vrea sa acceseze fonduri europene de 700 milioane euro. Conform reprezentantilor primariei, bugetul estimat pentru reabilitarea celor 65 de strazi era de 200 milioane euro.

Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei, si Maricel Gherca, directorul Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi, vor fi responsabilii proiectelor de reabilitare si modernizare a transportului cu tramvaiul, managementului sistemului automat de control si de planificare a circulatiei, precum si ai sistemului automat de taxare si inlocuirea parcului de transport public existent cu vehicule ecologice prin achizitionarea a 20 de tramvaie.

Pentru toate aceste proiecte, primaria spera sa obtina aproape 80 milioane euro. Pentru realizarea pasajului Octav Bancila, modernizarea sistemului de termoficare si pentru regenerarea urbana a zonei Cuza Voda-Lapusneanu, municipalitatea va incerca sa acceseze peste doua sute milioane Euro.

Celelalte proiecte mari vizeaza realizarea managementului integrat al deseurilor solide (proiect aflat in desfasurare cu finantare nerambursabila de la Guvern care implica realizarea gropii ecologice), sistemului informatic integrat din cadrul municipalitatii si a sistemului integrat de informare si orientare a cetatenilor.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.