Judetul Salaj asteapta sute de milioane de euro din fonduri europene

Judetul Salaj este pregatit pentru accesarea, incepand cu aceasta toamna, a unor fonduri europene in valoare de cateva sute de milioane de euro, prin intermediul Programului Operational Regional si prin programele operationale sectoriale.

Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, a declarat ca unul dintre cele mai mari proiecte la nivel national care vizeaza si Salajul a fost trimis deja spre evaluare si avizare la Bruxeles. Proiectul este unul regional, se numeste “Managementul apei uzate in sapte locaitati urbane din bazinul hidrografic Somes-Tisa” si vizeaza orasele Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, din judet, precum si orasele Dej, Gherla si Huedin, din judetul Cluj.

Valoarea totala a proiectului este de 132 de milioane de euro, din care judetului Salaj ii revin 62 de milioane de euro. In ceea ce priveste Salajul, proiectul presupune extinderea si reabilitarea retelelor de canalizare din cele patru orase, modernizarea a trei statii de epurare si modernizarea unei statii de tratare, dar Tiberiu Marc se declara optimist si in ceea ce priveste includerea in aceleasi programe si a proiectului privind alimentarea cu apa a celor pataru orase salajene si a localitatilor de pe traseu din sursa Gilau-Cluj.

Presedintele CJ a mai spus ca unul dintre celelalte trei proiecte promovate in cadrul Programului Operational Regional si a programelor operationale sectoriale vizeaza managementul integrat al deseurilor, proiect in valoare de 30 de milioane de euro. De asemenea, exista alte doua proiecte care vizeaza reabilitarea drumului judetean Virsolt-Crasna-Ciucea, care leaga judetele Salaj si Cluj, si reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean din Zalau ca spital de urgenta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.