Cluj: Consiliul Judetean pregateste un proiect de zona metropolitana

Municipiul Cluj-Napoca se va uni, pana in vara anului viitor, cu 20 de localitati inconjuratoare, pentru a se constitui o zona metropolitana al carei principal scop va fi atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea zonei.

“Zona metropolitana este, deocamdata, in stadiu embrionar. Este un proiect greu si trebuie, in primul rand, ca toate consiliile locale implicate sa agreeze ideea, dar ele si-au dat deja avizul. A ramas o singura comuna care trebuie sa-si exprime acordul. Apoi va trebui ca aceasta asociere sa fie statuata sub forma juridica si apoi sa se treaca la elaborarea unor proiecte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara. El a enumerat ca proiecte prioritare dezvoltarea canalizarii, a retelelor de apa si gaz, epurarile si drumurile de legatura.

De asemenea, Nicoara a explicat ca este necesara o politica de dezvoltare coerenta in privinta construirii magazinelor si spatiilor de productie. “Sa nu amestecam zone de agrement cu hale industriale. Toate acestea vor trebui construite intr-un cadru unitar. Dupa ce vom avea facut acest proiect al zonei metropolitane, ne vom concentra pe atragerea de finantari”, a spus Nicoara.

Sursa: Portalul National al Administratiei Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.