Fonduri ex-ISPA pentru drumurile din Localitatea Adunatii Copaceni

In data de 8 octombrie 2007, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat un nou contract cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat, pentru constructia variantei de ocolire a localitatii Adunatii Copaceni si reabilitarea drumului existent in localitate.

Contractul, in valoare totala de 7.922.103,64 Euro (exclusiv TVA), din care 5.228.588,40 Euro reprezinta contributia Comisiei Europene, are ca scop constructia unei variante de ocolire a localitatii Adunatii Copaceni, pentru a elimina ambuteiajele din zona Adunatii Copaceni.

Lucrarile ce urmeaza a fi executate cuprind:

– Contructia unei variante ocolitoare de 4,225 km, cu patru benzi (doua benzi pe sens, sensurile fiind separate de o rezerva centrala);

– Lucrari de intretinere a drumului existent in Adunatii Copaceni, incluzand turnarea unui covor asfaltic si imbunatatirea acostamentelor (reabilitarea a 3,8 km de drum existent), dar fara a afecta aliniamentul sau a largi drumul.

Contractul de constructie a variantei de ocolire a localitatii Adunatii Copaceni si reabilitarea drumului existent in Adunatii Copaceni a fost atribuit firmei SC ROMSTRADE SRL prin licitatie internationala deschisa, beneficiarul final fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.

Durata de implementare a contractului este de 42 de luni, din care 24 de luni reprezint a perioada de garantie.

Persoane de contact:

Liliana Barna – Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor

Fax: 319.61.78

E-mail: [email protected]

Daniela Draghia – Director Agentia ISPA – C.N.A.D.N.R. S.A.

Fax: 318.66.50

Irina Radu – Director Executiv, Autoritatea de Management ex-ISPA
Fax: 302.53.37

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.