Ministerul IMM-urilor va cheltui 300 milioane lei anul viitor

Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale a primit pentru anul 2008 un buget de aproape 300 de milioane de lei, sumele urmand sa fie utilizate pentru programe care vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial sau cresterea competitivitatii IMM-urilor.

Principalele programe pe care le va derula ministerul in 2008 vizeaza cresterea competitivitatii prin dezvoltarea antreprenoriatului si a mediului de afaceri. In acest scop, va fi organizat un targ cooperatist si va fi pus in practica Programul national 2002-2011, privind sustinerea mestesugurilor si artizanatului.

Alte trei programe, pentru care a fost stabilita o finantare totala de peste 6,5 milioane de lei, vizeaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor, in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, dar si sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor.

Alte programe, in valoare totala de aproape 60 de milioane de lei, urmaresc cresterea competitivitatii IMM-urilor si racordarea politicilor la obiectivele Lisabona, iar alte doua programe care urmaresc promovarea potentialului turistic romanesc vor fi finantate cu peste 30 de milioane de lei.

Pentru programele privind protectia consumatorilor, prin asigurarea cerintelor de securitate a produselor si serviciilor, au fost alocate aproximativ 19 milioane de lei.

Sursa: , Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.