Proiect pentru modernizarea serviciului de salvamont din Harghita

salvamont, Harghita, POR, proiect

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Borboly Csaba, valorificarea atractiilor turistice din acest judet este limitata de calitatea infrastructurii zonelor turistice, printre care se numara si serviciul de salvamont.

“Asigurarea unui serviciu public de salvamont de calitate este indispensabila pentru practicarea turismului montan”, este de parere presedintele CJ. In cadrul proiectului se doreste realizarea a patru baze salvamont care sa asigure adapostirea salvatorilor pe timp de noapte, prelungind perioada de asistenta. Acestea ar urma sa deserveasca zonele Miercurea Ciuc, Toplita, Gheorgheni si Vlahita.

In prezent, aceste baze salvamont sunt improvizate si functioneaza in locatii temporare ce nu indeplinesc conditiile pentru ca salvarea montana sa fie cat mai eficienta. Daca proiectul va fi aprobat, cei 32 de salvamontisti harghiteni vor dispune de echipament si utilajele necesare operatiunilor de salvare indiferent de anotimp sau starea vremii, astfel incat sa-si desfasoare activitatea la nivel european.

“Eficientizarea activitatii de salvamont va contribui la valorificarea potentialului turistic montan al judetului Harghita. Acest obiectiv determina si o cresterea calitativa, la standardele europene, a conditiilor de practicare a turismului montan, cu impact direct asupra cresterii cererii de turism pentru judetul Harghita si implicit si pentru Romania, ca destinatie turistica europeana”, este de parere Borboly Csaba.

Proiectul ar trebui sa se deruleze in termen de 20 de luni de la data semnarii contractului, valoarea lui depasind 8,5 milioane lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.