Programul Operational Regional se lanseaza in Regiunea Centru

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelo dl. Lcazlo Borbely, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor dl. Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru dna. Lokodi Edita Emoke si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru dl. Simion Cretu, au lansat la Alba Iulia, la nivelul Regiunii Centru, Programul Operational Regional.

Astfel 483,62 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Centru pentru perioada 2007 – 2013.

Evenimentul face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfasoara in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie – noiembrie a.c. si a prilejuit o intalnire a ministrului si reprezentantilor ADR Centru cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

Programul Operational Regional (POR) reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanteaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Centru este de 483,62 milioane de euro si reprezinta 10,9 % din totalul fondurilor alocate Romaniei prin POR in perioada mentionata. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va implementa acest program in Regiunea Centru, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Minister (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Centru (in calitate Organism Intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin inCentruitii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare:

– Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere (Axa 1);

– imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale(Axa 2);

– imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3);

– Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4);

– Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5);

– Asistenta tehnica (Axa 6).

Pentru mai multe detalii:

Nicolae Marginean, sef Serviciu Relatii publice si marketing

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Tel: 0258-818616, int 261

Fax: 0258-818613

Mobil: 0744-827740, 0726-705468

E-mail: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.