Sibiu: 13,5 milioane de euro pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare

Oficiul de plati si contractare PHARE, firma turceasca Sistem Yapi si SC Apa Canal SA au semnat contractul de lucrari pentru extinderea si reabilitarea retelei de canalizare, contorizare si monitorizare a retelei de distributie a apei din municipiul Sibiu.

Contractul reprezinta una dintre etapele proiectului de modernizare a sistemului cu apa si de canalizare din Sibiu, cofinantat in proportie de 68% de Uniunea Europeana prin fonduri nerambursabile ISPA. Restul finantarii va fi asigurat printr-un imprumut contractat de la BERD de SC Apa Canal SA si garantat de Primaria Sibiu, precum si prin contributie directa a societatii de Apa Canal.

Principalele obiective ale acestei investitii sunt extinderea retelei cu aproximativ 20 de km in zonele fara canalizare, inlocuirea unor canale existente subdimensionate, construirea de noi canale pluviale, contorizarea si modernizarea statiilor de hidrofor, monitorizarea retelei de distributie a apei, incluzand instalarea de senzori de presiune si crearea unui dispecerat general pentru sistemul de alimentare cu apa si canalizare.

Cartierele Gusterita si Turnisor vor fi principalele beneficiare ale lucrarilor de extindere a retelei de canalizare. In cartierul Gusterita vor fi construiti aproximativ 10 km de retea de canalizare menajera stradala cu racordurile aferente, se va construi o statie de pompare a apelor uzate si se va reabilita statia existenta din Dealul Daii.

In intregul oras vor fi reabilitate sau inlocuite aproximativ 19 km de canale colectoare in sistem unitar, vor fi construiti circa 4 km de canale colectoare pluviale, executati peste 25 km de racorduri si construite sau reabilitate 7 statii de pompare a apelor uzate. Conform contractului, lucrarile vor fi finalizate in termen de 24 de luni iar valoarea lor este de 13, 5 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.