Bani pentru drumuri

In perioada 2008 – 2013, in zona de vest a tarii vor fi realizate lucrari in domeniul infrastructurii in valoare de peste 1 miliard de euro. Alocarile de surse in urmatorii ani, pe exercitiul bugetar 2007-2013 catre Regionala Timisoara, vor fi cele mai mari alocari de sume fata de celelalte regiuni. In primul rand, pentru ca starea drumurilor din vest, din cauza putinelor reabilitari, este proasta, si apoi pentru ca vestul e pe sectorul IV Paneuropean. Investitiile se vor face si din fondurile europene.

Cele mai importante lucrari ar fi tronsoanele de autostrada de la Arad pana la Deva, dar si centura de ocolire a Timisoarei, in intregime.

Realizarea unui drum de ocolire a orasului Timisoara, pe o lungime de 12 kilometri, ar elimina din oras traficul de tranzit dinspre Bucuresti spre granita cu Ungaria. Lucrarile la centura de ocolire a

In decembrie 2006, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a reziliat contractele cu fostul constructor, societatea greaca Efklidis, deoarece firma executase in patru ani mai putin de jumatate din lucrare si a blocat atragerea finantarii de la Banca Japoneza. Valoarea celor doua contracte, centura si drum national, era de 40 de milioane de euro. Constructorul nu a platit penalizari pentru intarzieri.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.