Iasi: Bani mai putini pentru programele de sanatate

Pentru ca nu sunt in stare sa aiba o colaborare cu membri din conducerea unitatilor medicale, coordonatorii celor 27 de programe nationale ce se desfasoara la nivelul judetului Iasi ar putea fi schimbati din functie. Datorita colaborarii insuficiente multi bani au fost returnati la bugetul de stat.

Din aceasta cauza, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, dr. Mihnea Hurmuzache, a trimis o adresa catre coordonatorii si conducerea spitalelor prin care i-a atentionat ca sunt direct raspunzatori de buna functionare a acestor programe.

Ministerul Sanatatii Publice a alocat bani pentru achizitionarea de aparatura medicala in spitalele din Iasi. Deocamdata nu a fost stabilita suma pe care o va primi judetul Iasi, urmand ca acest lucru sa fie stabilit in zilele urmatoare. Fiecare spital in parte va trebui sa achizitioneze echipamentele medicale pana la data de 15 decembrie, in caz contrar banii se vor reintoarce la bugetul de stat.

Pentru a exista timpul necesar efectuarii acestor achizitii, spitalele vor avea voie sa apeleze la un sistem de achizitie rapid, eliminandu-se procedura standard de licitatie. In primul rand, vor primi bani spitalele unde exista sectie sau clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) pentru ca majoritatea nu au beneficiat de o dotare corespunzatoare pana in prezent.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.