Finantare pentru amenajarea de spatii verzi in 102 localitati din Romania

Autoritatile locale din 102 localitati vor primi finantare din Fondul de Mediu pentru realizarea de spatii verzi, a anuntat ministrul Mediului, Attila Korodi. Guvernul a aprobat proiectele selectate in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin crearea de spatii verzi in localitati.

Este pentru prima data, in 17 ani, cand Guvernul da bani pentru realizarea de spatii verzi. Proiectele au fost selectate de comisia de analiza dintr-un numar total de 160 depuse. Suma totala alocata pentru finantare este de 58.713.055 de lei.

In cadrul acestui program, pentru parcul “Iuliu Maniu – Fabricii” au fost alocate 2 milioane de lei, 1,39 de milioane de lei municipiului Oradea, 1,54 milioane de lei municipiului Bacau, 1,5 milioane de lei municipiului Turda, 1,14 milioane de lei pentru Reghin, iar municipiilor Miercurea Ciuc, Deva si Vaslui cate 1,5 milioane de lei.

Printre proiectele selectate se numara, de asemenea, amenajarea unui parc dendrologic in santul Cetatii Oradea – 1,397 milioane de lei, reabilitarea gradinii publice “Mihai Eminescu” din Botosani – 1 milion de lei, amenajarea de spatii verzi in orasul Copsa Mica – 1 milion de lei si reabilitarea parcului public din statiunea Moneasa – 250.000 de lei. “Lunca Moldovei”, din Gura Humorului, va fi extinsa cu 500.000 de lei.

Programul, adoptat de Guvern in sedinta din 20 iunie, se aplica incepand cu acest an si se va derula pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii. Pentru 2007, suma alocata a fost de 25 de milioane de lei. In sedinta din 11 octombrie, Guvernul a suplimentat aceste fonduri cu 35 de milioane de lei, ca urmare a numarului mare de proiecte depuse de autoritatile locale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.