Hair-stylistii, incurajati de Uniunea Europeana sa-si deschida saloane la tara

Deschiderea unui frizerii sau a unui salon de coafura in mediul rural este doar una dintre multele idei de afaceri care se pot finanta cu bani europeni.Bani nerambursabili sunt acordati prin intermediul Axei prioritare 3 – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale a Programului Operational Regional. Masura este menita sa-i incurajeze pe locuitorii din mediul rural sa desfasoare activitati in alte domenii decat cel agricol.

Finantare nerambursabila pentru deschiderea unui salon de coafura/frizerie in mediul rural se poate obtine numai daca se indeplinesc o serie de conditii. Prima conditie este data de organizarea beneficiarilor ca microintreprindere, adica sa aiba intre 1 si 9 angajati si pana la 2 milioane de euro cifra de afaceri. Totodata, persoanele fara pregatire de specialitate sau care nu fac dovada participarii la cursuri in domeniu nu pot obtine finantare. Toate saloanele de coafura si frizerie trebuie sa respecte normele europene in domeniu. Spre exemplu, trebuie amenajate camere separate pentru asteptarea clientilor, tuns si coafat sau pentru depozitarea echipamentelor curate si a celor folosite la curatenie.

Prevederi stricte sunt impuse si in ceea ce priveste sterilizarea instrumentelor si colectarea deseurilor. In cazul in care sterilizati instrumentele in alta parte trebuie obligatoriu pastrata dovada sterilizarii. Camerele trebuie sa fie bine ventilate, iar in coafor este interzis fumatul, consumul bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor. Accesul animalelor de companie este, de asemenea, strict interzis. Norme de igiena sunt impuse si pentru angajati. Astfel, acestia trebuie sa se spele pe maini cu sapun antibacterian si apa curenta potabila si sa se stearga doar cu prosoape de unica folosinta. Toate aceste norme sunt reglementate prin Ordinul 1136 din 2007 publicat in Monitorul Oficial din 19 iulie 2007.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.