Absorbtia fondurilor europene disponibile in cadrul POSCCE s-a accelerat in primele patru luni

POSCCE, fonduri europene

Ca urmare a masurilor dispuse de catre ministrul Ion Ariton, Autoritatea de Management pentru POS CCE a finalizat 135 din cele 190 de cereri a caror plata era restanta in decembrie 2010. Pentru cele 55 de cereri de rambursare restante din 2010, care nu au raspuns pana acum comunicarilor transmise, Autoritatea de Management va realiza verificari la adresele de implementare.

Ritmul de absorbtie al fondurilor europene urmeaza un trend ascendent, in continuare, avind in vedere faptul ca in cadrul Apelului 2 – Operatiunea Intreprinderi Mari au fost incheiate 44 de contracte cu o valoare de 513,3 milioane lei, iar alte 8 contracte, cu o valoare totala de 38,28 milioane lei se afla in etapa de contractare.

Intreprinderile mari din economia romaneasca au la dispozitie in aceasta perioada, fonduri suplimentare in valoare de 97,5 milioane euro pe Axa 1, in cadrul celui de-al treilea apel de proiecte. Perioada de depunere a proiectelor este 2 iunie – 16 august.

Simultan, a fost lansat si apelul de proiecte dedicate investitiilor pentru IMM, cu valori intre 106.500 si 6.375.000 lei, care dispune de un buget total de 100 milioane euro. Perioda de depunere: 2 iunie – 23 august.

Sursa: Ministerul Economiei Comertului si Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.