Romania ramane cu toata suma alocata agriculturii

Bugetul Uniunii Europene pentru 2008 a primit deja un vot favorabil din partea Parlamentului European, in sesiunea de la Strasbourg, iar pentru Romania vestea buna este ca reducerile de 553 milioane de euro operate de Consiliu pentru fondurile din agricultura au fost restabilite de Parlament, prin amendamentele deputatilor romani din Comisia de Buget.

Bugetul total propus al Uniunii Europene pentru anul 2008 este de 129 de miliarde de euro. Pana la votul final din luna decembrie, urmeaza sa mai aiba loc o noua discutie in Consiliul ministrilor UE de finante, in luna noiembrie, unde vor fi analizate si aprobate amendamentele Parlamentului European.

Propunerea de buget aloca 57,2 miliarde de euro pentru stimularea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca, fonduri ce vor fi distribuite catre cercetare, retele de transport si energie, precum si programele de invatare continua.

Aceste programe au contribuit mult la avansarea ideii europene, dovada fiind faptul ca 90% dintre tineri identifica Uniunea Europeana cu posibilitatea de a calatori, studia si munci oriunde in Europa. Un deputat roman a solicitat marirea cuantumului individual al burselor Erasmus pentru studenti, respectiv o crestere cu 26,4 milioane de euro a fondurilor pentru programele educationale comunitare.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.