Programul Operational Regional se lanseaza oficial in Regiunea Sud Muntenia

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Anna Horvath, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul aceluiasi minister, Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Vasile Silvian Ciuperca si Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, au lansat in data de 31 octombrie, oficial la Calarasi la nivelul Regiunii Sud Muntenia, Programul Operational Regional. Astfel 631,6 milioane de Euro devin disponibile pentru aceasta regiune pentru perioada 2007 – 2013.

Evenimentul face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfasoara in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie – noiembrie si a prilejuit o intalnire a reprezentantilor Ministerului si ADR Sud Muntenia cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

“Ministerul nostru a depus toate eforturile pentru ca acest program, extrem de important pentru Romania, sa fie lansat la timp, fara intarzieri, astfel incat fondurile sa fie cheltuite in perioada urmatoare cat mai eficient si transparent. Principiile care au stat la baza pregatirii mecanismelor de functionare a programului au vizat descentralizarea, parteneriatul si o abordare calitativa, nu doar cantitativa. Pentru a imbunatati capacitatea autoritatilor locale de a absorbi fondurile alocate prin Programul Operational Regional, am finantat si vom finanta in continuare de la bugetul de stat pregatirea unor proiecte a caror valoare va acoperi aproximativ 50% din suma alocarilor pe regiuni pentru perioada 2007 – 2013. Avand in vedere ca Programul Operational Regional este cel mai descentralizat ca decizie a proiectelor ce urmeaza sa fie finantate, succesul in maratonul absorbtiei depinde in mare masura de capacitatea beneficiarilor acestor fonduri”, a declarat Secretarul de Stat, Anna Horvath cu ocazia lansarii.

“Aproximativ 1500 de proiecte asteapta sa primeasca finantare in cadrul Programului Operational Regional. Autoritatile publice locale din regiunea Sud Muntenia deja au pregatit un portofoliu de proiecte iar pe Axa 2, Domeniul de interventie 2.1 a fost depus primul proiect inca din data de 15 octombrie. Speram sa absorbim toate fondurile alocate deoarece exista o mare nevoie de finantare pentru dezvoltarea echilibrata a regiunii noastre”, a declarat Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat cu aceeasi ocazie.

Programul Operational Regional (POR) reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanteaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia va contribui la implementarea acestui program in Regiunea Sud Muntenia, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Minister (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Sud Muntenia (in calitate de Organism Intermediar pentru POR).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.