Urgente, cu fonduri europene

Situatiile de urgenta sunt abordate, atat in judetul Sibiu, cat si in tara, cu echipamente si utilaje rudimentare. E unul din motivele pentru care UE pune la bataie aproape 100 de milioane de euro, prin Programul Operational Regional, pentru dotare. Banii vin insa pe proiecte.

In caz ca proiectele din judet vor fi considerate eligibile, interventiile vor fi mai rapide si mai eficiente. Incendiile, accidentele, inundatiile, si mai toate marile nenorociri, ar putea fi rezolvate mult mai repede, din 2008, daca autoritatile locale s-ar grabi sa depuna proiecte pentru Axa 3 a POR, in domeniul “Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”. Licitatia a fost deschisa la sfarsitul lunii octombrie, consiliile judetene din tara fiind asteptate sa-si pot depuna proiectele pentru obtinerea de fonduri nerambursabile.

In judetul Sibiu, Consiliul Judetean a intrat in pregatiri inca din decembrie 2006, cand a incheiat un acord cu toate consiliile judetene din Regiunea Centru, pentru obtinerea fondurilor nerambursabile. Documentul a fost incheiat intre CJ Sibiu si CJ Alba, Harghita, Mures, Covasna si Brasov.

Din 31 octombrie, fiecare din cele opt agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi proiecte ce vizeaza imbunatatirea dotarii cu vehicule si echipamente a bazelor operationale regionale si judetene pentru interventii in situatii de urgenta.

In cadrul acestui domeniu major de interventie sunt eligibile, pentru a primi finantare, asociatiile de dezvoltare intercomunitara, infiintate de catre toate Consiliile Judetene. Pentru regiunea Centru, suma pusa la bataie este de 10,85 milioane de euro. Ca de obicei, cei mai multi bani sunt alocati regiunii de Nord Est, in jur de 16 milioane, in timp ce regiunea Bucuresti Ilfov are la dispozitie 8,82 de milioane de euro.

Sursa: Monitorul de Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.