CJ risca sa piarda doua finantari europene

Proiectele pentru reabilitarea drumurilor judetene Rachitele – Ic Ponor si Tureni – Aiton – Gheorgheni risca sa nu fie gata pana la termenul limita de depunere, din cauza unor erori de proiectare.

Cele doua proiecte ale Consiliului Judetean care vizeaza modernizarea si reabilitarea unor drumuri judetene risca sa piarda finantarea europeana din cauza unor greseli facute de firmele de consultanta. Proiectele sunt propuse spre finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR) pentru Transport. Cele doua proiecte contin erori facute de firmele de proiectare.

Firmele de proiectare au fost desemnate de minister, care a organizat si licitatia.

Participantii la intrunirea CDR au fost informati despre stadiul depunerii proiectelor pe a doua axa prioritara a POR pentru Transport. Judetele care au mai lansat proiecte in aceasta categorie si care intalnesc probleme similare, sunt Maramures, Bihor, Salaj, Bistrita-Nasaud si Satu Mare.

Suma totala disponibila in acest program, in perioada 2007-2013, este de 106,8 milioane de euro si este destinata unui numar de zece proiecte aflate in pregatire. Se estimeaza ca la sfarsitul lunii noiembrie sase dintre acestea vor fi depuse spre finantare.

Sursa: Monitorul de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.