Iuliu Winkler: fondurile structurale vor influenta pozitiv dezvoltarea infrastructurii de broadband

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat la Timisoara, la seminarul intitulat “Posibilitati de finantare prin fonduri structurale destinate sectorului IT&C”.

Seminarul, organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) si prezidat de catre ministrul Iuliu Winkler impreuna cu presedinte CCIA, domnul Georgica CORNU, a urmarit promovarea informatiilor privind fondurile structurale adresate IMM-urilor.

Cu acest prilej ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei le-a vorbit participantilor despre necesitatea accesarii de fonduri structurale pentru dezvoltarea Societatii Informationale, obiectiv prioritar, prevazut in Programul de Guvernare, in conformitate cu Agenda Lisabona si cu Strategia 2010.

Ministrul a anuntat faptul ca opt localitati din judetul Timis vor beneficia, pana la sfarsitul anului, de conexiune la Internet broadband, prin includerea in proiectul Economia bazata pe cunoastere, coordonat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

In cele sase comune – Barna, Bethausen, Liebling, Tormac, Ghilad si Giera – si doua orase sub 30.000 de locuitori – Jimbolia si Recas – sunt in curs de instalare retele electronice locale (RECL). Acestea vor informatiza sediul primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie. Costul echipamentelor de tehnologia informatiei si comunicatii cu care sunt dotate comunitatile din judetul Timis este 804.561 usd, incluzand instalarea acestora si trainingul angajatilor RECL, respectiv managerul si administratorul IT.

In cadrul seminarului organizat de CCIA Timisoara, Victor Panzaru, directorul OIPSI, le-a prezentat participantilor Programul “Fondurile Structurale – POS Cresterea Competitivitatii Economice Axa prioritara III – Tehnologia Informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”. El a raspuns intrebarilor cu privire la accesarea fondurilor si la Ghidul Solicitantului.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.