Proiectele in cercetare pot primi consultanta gratuita

Cei care solicita fonduri pentru cercetare si dezvoltare pot primi consultanta gratuita pentru elaborarea si scrierea proiectelor.

In cadrul Programului National Impact, vor fi selectate cele mai bune firme de consultanta in domeniu si posibilii beneficiari cu proiecte inedite si bine pregatite, care vor fi propuse spre finantare in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice.

Programul Impact este finantat cu bani de la bugetul de stat si a fost lansat inca de anul trecut, de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), care este si Organismul Intermediar pentru Cercetare. Pana in anul 2010, in cadrul acestui program, vor fi organizate cate trei competitii anuale pentru selectarea celor mai bune proiecte din domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Firmele de consultanta vor realiza studii de fezabilitate si de impact asupra mediului, un plan de afaceri si unul de marketing. Proiectele depuse trebuie sa genereze rezultate de interes economic, iar o idee de proiect care nu a mai fost propusa sau care nu a mai fost finantata anterior prin alte programe poate avea prioritate. Pana in prezent, au fost organizate trei astfel de competitii in urma carora au fost selectate 40 de firme de consultanta si a fost depus un numar de peste 640 de proiecte.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.