BT Leasing vrea 10 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

BT Leasing intentioneaza sa atraga 10 milioane euro de la Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), specializat in microcredite, pentru finantarea contractelor de leasing cu firmele mici.

BT Leasing se afla intr-o etapa de dicutii cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a atrage 20 milioane euro in vederea finantarii firmelor din domeniul agriculturii si industriei alimentare. Banii de la BERD vor fi atrasi cel mai probabil in 2008 daca se va ajunge la un acord intre cele doua parti.

Fondul coopereaza deja cu sase institutii partenere in Romania din domeniul intreprinderilor mici si foarte mici, a creditelor ipotecare, dar si a finantarilor rurale, precum Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica, ProCredit Bank, BT Leasing si Kapa Finance.

Pana la sfarsitul lunii octombrie 2007, investitiile EFSE in Romania atinsesera 49 milioane euro, iar fondul vizeaza dublarea acestora in urmatorii cinci ani, pana la 100 milioane euro.

BT Leasing a afisat o valoare a bunurilor finantate de 51,48 milioane euro in primele noua luni din 2007, in crestere cu 64,4% fata de acelasi interval din 2006. Pentru sfarsitul anului, conducerea companiei estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 77 milioane euro, in urcare cu 81% fata anul 2006, cand valoarea a fost de 42,53 milioane euro.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.