Studiu: leasingul operational reduce costurile cu flotele de masini

Companiile care recurg la leasingul operational pentru managementul flotelor isi reduc cu peste 10% costurile asociate lor, arata un studiu Sixt-New Kopel. In plus, prin leasing operational se inlatura o mare parte din riscurile si nesiguranta pe care le implica detinerea unei flote de masini.

“Rezultatele studiului sunt incurajatoare, iar un numar tot mai mare de directori financiari ai unor companii medii si mari recomanda conducerii sa opteze pentru acest tip de management al flotelor”, a declarat Dudy Perry, CEO Sixt-New Kopel Romania.

Leasingul operational este un produs mult mai popular pe pietele internationale mature – intre 15 si 40% din masinile noi puse in vanzare fiind achizitionate de companiile de leasing operational. Se estimeaza ca in viitor, pe piata din Romania, intre 40.000 si 100.000 de masini vor fi achizitionate de companiile de leasing operational.

Sixt-New Kopel este rezultatul parteneriatului stabilit in cursul anului trecut intre New Kopel, prima companie straina care a adus leasingul operational in Romania, infiintata in 2005, si Sixt, unul dintre cei mai mari furnizori internationali de servicii de rent-a-car. Sixt-New Kopel este prezent in orasele Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Cluj si Timisoara, alte 3 – 5 orase urmandu-le anul acesta.

Sursa: Smart Financial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.