CJ Iasi va primi 57 de milioane de euro pentru reabilitarea a trei drumuri judetene

Consiliul Judetean Iasi a castigat trei proiecte pe Programul Operational Regional privind reabilitarea a trei drumuri judetene.

CJ Iasi a depus la sediul Agentiei de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est din Piatra Neamt trei proiecte in vederea obtinerii unei finantari europeane in cadrul Programului Operational Regional axa 2. Aceasta componenta a POR face referire la imbunatatirea infrastructurii de transport local si regional. Iasul este primul judet din Regiunea Nord-Est si din tara care a depus proiectele in cadrul acestui program.

CJ Iasi a depus documentatia pentru reabilitarea drumului care face legatura intre judetele Iasi – Botosani, cu o lungime totala de 38,34 kilometri, valoarea proiectului fiind de 18.850.886 de euro, pentru refacrea drumului Iasi – Suceava pe o lungime de 39 de kilometri si o valoare de 18.570.000 de euro si, in fine, pentru rebilitarea a 39,5 kilometri de drum intre Iasi si Vaslui, cu o valoare de 19.648.000 euro.

Valoarea totala a celor trei proiecte este de 57 milioane de euro, fonduri nerambursabile pe care CJ Iasi urmeaza sa le primeasca pentru reabilitarea drumurilor.

“CJ Iasi este fruntas la aceste proiecte deoarece a depus cele mai multe si le-a castigat pe toate. S-a muncit mult la aceste proiecte, dar nu a fost in zadar, deoarece vor veni la Iasi 57 de milioane de euro”, a declarat ieri presedintele CJ, Lucian Flaiser.

“Regiunea de dezvoltare Nord- Est beneficiaza de cea mai mare alocare financiara prin Programul Operational Regional, 724 milioane Euro pentru perioada 2007-2013. Sunt fonduri importante pe care sper ca regiunea va reusi sa le acceseze integral, mai ales ca este cea mai putin dezvoltata” a declarat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.