Fondurile UE se vor obtine mai usor

Procedurile pentru contractarea fondurilor nerambursabile care vor fi alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) au fost simplificate.

In perioada 2007 – 2013, tara noastra va beneficia de 8,022 miliarde de euro fonduri nerambursabile, la care se adauga o cofinantare de 2 miliarde de euro din partea Guvernului.

FEADR este un instrument de finantare creat de UE pentru implementarea Politicii Agricole Comune. Banii alocati pot fi utilizati pentru: dezvoltarea productiei agricole si silvice, cresterea calitatii vietii la sate, diversificarea economiei rurale (sprijin pentru firme, incurajarea turismului).

Banii de la UE vor ajuta la depasirea imenselor dificultati cu care se confrunta in prezent spatiul rural romanesc. Astfel, peste 93,6% din suprafata Romaniei apartine spatiului rural, comparativ cu 20% in UE. Circa 48% din populatia tarii traieste la sate, dintre care 32% este ocupata in agricultura, fata de numai 4,5% populatie ocupata in agricultura in alte tari comunitare.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.