Fonduri europene pentru biserici

Reprezentantii mediului bisericesc pot primi bani europeni pentru realizarea unor proiecte in domeniu. Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) include, ca beneficiari eligibili pentru finantarea proiectelor, institutiile de cult incadrate in grupa B de clasificare, adica de interes local.

Vor fi sustinute prin fonduri nerambursabile cu pana la 100% din valoarea eligibila a unui proiect, investitiile noi in infrastructura serviciilor sociale, precum crearea de centre de ingrijire pentru copii, batrani, persoane cu dizabilitati. Mai pot beneficia de finantari europene si persoanele sau unitatile care isi propun sa faca investitii in patrimoniul cultural, respectiv renovarea obiectivelor de patrimoniu cultural.

Valoarea totala eligibila a unui proiect de investitii in domeniul protejarii patrimoniului cultural de interes local poate ajunge la jumatate de milion Euro, adica peste 16 miliarde lei. Vor primi finantari nu doar proiectele eligibile, ci si proiectele care au fost deja initiate. Astfel, investitiile initiate de catre mediul bisericesc ce cuprind reabilitari ale constructiilor de cult incluse de patrimoniul cultural national si UNESCO, precum si cele localizate in orase, vor putea fi finantate, alternativ, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Sursa: Ziua de Iasi

2 thoughts on “Fonduri europene pentru biserici”

  1. Gheorghe Halas spune:

    Bună sunt un tânăr predicator baptist și sunt axat pe socio spirituala creștin as vrea mai multe detalii despre cum pot depune actele necesare pentru constrăirea unei biserici cu centru de zi

  2. Petrica iacob spune:

    Asi dori sa fac uncamin-spital pentru copii cu dizabilitati prin fonduri europene.Ce trebuie sa fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.