Piata creditelor pentru IMM va creste anual cu peste 25%

Dupa flexibilizarea conditiilor de acordare a imprumuturilor pentru IMM, bancile s-au orientat si spre servicii mai sofisticate, precum overdraftul, creditul fara garantii sau internet-banking imbunatatit.

Segmentul IMM a devenit mai mult decat promitator pentru banci, in conditiile in care pentru unele dintre ele portofoliul de clienti inregistreaza deja cresteri de peste 50%, in ultimele sase luni.

Majoritatea covarsitoare a IMM, circa 90%, nu au contractat niciun credit, in timp ce circa 70% nu lucreaza, din diferite motive, cu nicio banca. Potentialul de crestere a pietei IMM pentru urmatorii ani este vazut de analisti si bancheri ca fiind la nivelul 25-30% pentru fiecare an.

La capitolul produse, lansarile se tin lant. Astfel, una din bancile relativ nou aparute pe piata, Piraeus Bank Romania, a lansat intr-o saptamana doua produse dedicate exclusiv IMM. Ultimul dintre ele, creditul Overdraft, se adreseaza celor cu o cifra de afaceri anuala cuprinsa intre 30.000 si 5.000.000 euro. Banca acorda imprumuturi ce reprezinta cel mult 30% din cifra de afaceri anuala a companiei solicitante.

Credit Europe Bank Romania a lansat si ea doua produse dedicate, unul dintre ele fiind “Total IMM”, un credit pentru nevoi nenominalizate, care ofera posibilitatea finantarii tuturor nevoilor legate de activitatea companiei si refinantarea altor credite.

Banca a anuntat ca acorda IMM si credite de investitii in franci elvetieni, cu dobanzi promotionale, fixe, incepand de la 4,5%, pentru maxim un an. Alte banci isi imbunatatesc serviciile deja existente. Astfel, Raiffeisen Bank a anuntat lansarea unei noi versiuni a serviciului de internet-banking pentru IMM, pentru care abonamentul este gratuit pana la 31 decembrie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.