Proiecte turistice tulcene, blocate de Guvern

Anca Boagiu, fost ministru al Integrarii Europene, il acuza pe Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, ca pericliteaza dezvoltarea judetului Tulcea.

Intr-o conferinta de presa care a avut loc la Tulcea, Anca Boagiu a declarat ca “judetul Tulcea trebuia sa acceseze, pana la finele acestui an, 14 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, dar nu poate primi acesti bani pentru ca doua proiecte cu finantare europeana sunt blocate de ministrul UDMR al Dezvoltarii. Este vorba de proiecte care vizeaza modernizarea drumului de acces spre zonele turistice Mahmudia-Murighiol-Dunavat si modernizarea infrastructurii din zona industriala situata in estul municipiului Tulcea. Aceste proiecte, impreuna cu alte 90 de proiecte de infrastructura, au fost finalizate in primele luni ale acestui an, dar au fost blocate de ministrul Borbely fara sa existe vreun motiv”, a declarat Anca Boagiu.

Proiectul privind modernizarea drumului spre Murighiol a fost promovat de Consiliul Judetean Tulcea si de primariile Nufaru, Bestepe, Mahmudia si Murighiol, iar cel din zona de est a municipiului Tulcea de Primaria Tulcea. Ambele proiecte au ca obiectiv crearea infrastructurii necesare dezvoltarii turismului. In municipiul Tulcea sunt prevazute investitii pentru realizarea infrastructurii urbanistice pentru realizarea unor obiective precum portul turistic pentru ambarcatiuni de agrement si construirea hotelurilor si caselor de vacanta pe malul Dunarii, pe terenul pe care au fost amplasate fabricile industriei alimentare, care au fost dezafectate dupa ce au dat faliment.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.