7 state europe trase la raspundere de Comisia Europeana

Sapte state europene au fost trase la raspundere de Comisia Europeana dupa ce au cheltuit peste 161 de milioane de euro, fonduri destinate agriculturii, pe proiecte proaste sau nepotrivite.

In cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), Bruxellesul le-a oferit tarilor Uniunii Europene ci cateva milioane de euro, pentru a le ajuta sa-si puna pe picioare sectorul agricol in conformitate cu standardele comunitare.

Numai Franta, are de returnat aproximativ 86 de milioane de euro, dupa ce Comisia a sesizat cu stupoare ca subventiile se duceau pe terenuri neeligibile, iar mersul proiectelor nu era supravegheat de autoritatile franceze.

Pe motiv de incompetenta si de proasta administrare a fondurilor au fost admonestate Spania si Italia, care vor trebui sa dea inapoi Uniunii aproximativ 34 de milioane de euro si, respectiv, 95 de milioane. “Prin acest proces ne asiguram ca banii contribuabililor sunt folositi in mod corespunzator si fondurile prost cheltuite sunt recuperate”, a explicat comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel. Subventiile pentru agricultura sunt generoase, dar trebuie cheltuite ca la carte.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.