Fonduri structurale de 40 de milioane de euro pentru olteni

Primele trei proiecte au fost depuse de autoritatile publice din Gorj si Olt, care au solicitat bani pentru reabilitarea de drumuri.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia a dat startul proiectelor finantate din fonduri structurale UE. Recent, a primit primele trei proiecte de finantare. Primul a fost depus de Consiliul Judetean (CJ) Gorj, pentru reabilitarea a 58,8 kilometri de drumuri judetene, situate in zona turistica din nordul judetului, care include localitatile Novaci, Baia de Fier si Polovragi.

Valoarea proiectului se ridica la circa 27 de milioane de euro, din care 22 de milioane de euro reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Proiectul se incadreaza la a doua axa prioritara a Programului Operational Regional (POR) – program care are o alocare indicativa la nivelul Regiunii Oltenia de 4,4 miliarde de euro in perioada 2007-2013.

La inceputul acestei saptamani s-au primit alte doua proiecte, din partea Consiliului Judetean (CJ) Olt. Primul dintre ele prevede reabilitarea si modernizarea unui tronson al drumului judetean DJ 604, intre localitatile Bucunisu si Cilieni – cu o valoare totala de circa sapte milioane de euro. Al doilea proiect se refera la reabilitarea si modernizarea Drumului Judetean DJ 641, intre localitatile Cezieni si Preajba de Padure (limita Dolj). Valoarea proiectului este de sase milioane de euro.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.