Iasi: Fonduri europene pentru pensiuni

Iesenii care vor sa construiasca pensiuni pot face acest lucru prin intermediul fondurilor europene. Pensiunea finantata trebuie sa aiba trei margarete in momentul finalizarii constructiei si al obtinerii autorizatiei de functionare. Ca structura, o astfel de pensiune poate avea maximum 15 camere.

Terenul pe care se construieste trebuie sa aiba o suprafata de 1.000 de metri patrati, iar cheltuielile de achizitionare ale terenului sunt eligibile in limita de 10 la suta, dar numai daca a fost achizitionat cel mai devreme anul acesta si dispune de un raport de evaluare.

Prioritate in acordarea finantarii o au persoanele cu domiciliul in mediul rural. Suma totala disponibila pana in 2013 este de aproximativ 2 miliarde de Euro. Pentru a primi finantare nerambursabila pentru un astfel de proiect, investitorul trebuie sa aiba statutul de persoana fizica autorizata, asociatie familiala, asociatie in domeniu sau microintreprindere.

Este obligatorie numirea unui responsabil legal si a unui responsabil tehnic pentru a se ocupa de relatia cu autoritatile. Pensiunile trebuie amplasate in zone ferite de poluare si care nu pot pune in pericol viata turistilor, iar toate facilitatile trebuie sa fie puse exclusiv la dispozitia turistilor. Suma care poate fi obtinuta de la autoritatile europene este cuprinsa intre 50 si 70 la suta din cheltuielile eligibile, diferenta fiind asigurata de beneficiar. Suma maxima care poate fi accesata pentru o pensiune este de 200.000 Euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.