Cum se poate obtine o finantare nerambursabila de 5 milioane de euro

Interprinderile mici si mijlocii, institutiile publice si organismele nonguvernamentale vor beneficia de 98,5 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru finantarea proiectelor din domenii ca protectia mediului si protejarea patrimoniului Cultural.

Finantarea este acordata in cadrul Programului de Cooperare Norvegian si al Mecanismului Financiar “Spatiul Economic European”(SEE).

Suma minima care poate fi accesata este de 25.000 de euro, iar cea maxima poate ajunge pana la 5 milioane de euro.

Astfel, IMM-urile pot depune proiecte pentru dezvoltarea si implementarea de tehnologii pentru reducerea emisiilor poluante si monitorizarea acestora, pentru managementul deseurilor si al substantelor periculoase. Pentru ultimele activitati sunt eligibile si autoritatile locale care pot aplica pentru dezvoltarea transportului in comun ecologic. Cercetarea si dezvoltarea, implementarea de solutii IT sunt alte activitati care pot fi finantate din aceste fonduri.

Finantarea acopera costurile cu personalul implicat in proiect, transportul, cumpararea echipamentului, si a consumabilelor si alte costuri specifice fiecarui contract ca auditul, cheltuielile cu serviciile financiare. Cumpararea terenurilor, a unor proprietati imobiliare, TVA-ul si alte taxe sunt eligibile, dar numai in anumite conditii.

Proiectele pentru fondurile nerambursabile SEE vor fi depuse la ACIS, urmand a fi gestionate de Biroul pentru Mecanismul Financiar SEE de la Bruxelles, cele pentru Programul Norvegian vor merge direct la Innovation Norway, institutia care gestioneaza fondurile din partea guvernului norvegian.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.