Proiect pentru un complex de monitorizare a aerului la Satu Mare

Primaria municipiului Satu Mare si Agentia pentru Protectia Mediului au lansat un proiect de peste 700.000 de euro pentru crearea unui complex de educatie ecologica si de monitorizare integrata a calitatii aerului.

Potrivit managerului de proiect, Adriana Lenghel, acesta isi propune sa dezvolte infrastructura de mediu, sa instaleze sisteme moderne de monitorizare si comunicatie a calitatii aerului.

Totodata, prin acest proiect va fi reabilitata cladirea Baii Comunale din Gradina Romei, unde se va infiinta un centru de educatie ecologica si de monitorizare integrata a calitatii aerului. Valoarea proiectului depaseste suma de 740.000 de euro, din care aproape 90% sunt fonduri europene, iar restul provind de la bugetul local.

Lucrarile de reconstructie a Baii Comunale implica recompartimentarea cladirii, pe o suprafata de 520 de metri patrati. Spatiile vor avea destinatie de sali de cursuri pentru prescolari, elevi de gimnaziu si liceeni, cat si pentru instruirea profesionala a profesorilor. Cladirea va avea rampe de acces pentru persoanele cu handicap, laborator de monitorizare a calitatii aerului dotat la standarde europene, sala de conferinte si de expozitie.

Totodata, pe varful turnului inalt de 30 de metri va fi amplasata o camera web care va monitoriza traficul rutier din municipiu. Constructia Baii Comunale Satu Mare s-a incheiat in anul 1901, iar in 1977 a fost renovata ultima data. Dupa revolutie, aici nu a mai avut loc nicio activitate, cladirea ajungand o ruina.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.