Pascani: Vin banii pentru reabilitarea Casei de Cultura

Viceprimarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi va semna o conventie cu Ministerul Finantelor in vederea obtinerii sumei de 21 miliarde lei pentru reabilitarea Casei de Cultura.

La acesti bani se mai adauga aproximativ 2 miliarde lei, alocati de Primaria Municipiului Pascani. Casa de Cultura a fost inaugurata in anul 1960, iar din anul 1961 poarta numele marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Constructia are la baza un patrat cu structura de cadre, zidarie portanta, sarpanta din lemn ecarisat si invelitoare din tigla.

Cladirea are o suprafata utila de 2.760 metri patrati, structurata pe trei nivele, cu tamplarie din lemn de rasinoase, cu grad redus de etanseitate, in mare parte deteriorata. De asemenea, structura sarpantei este deteriorata, tigla sparta in mai multe locuri, permitand infiltratia apei din precipitatii. Incalzirea este realizata prin sistemul de termoficare municipal, dar nu asigura transmiterea agentului termic la parametri optimi.

Din cauza acestor probleme, reprezentantii municipalitatii au cerut ajutorul Ambasadei Elvetiei din Romania. Astfel, urmeaza ca Ministerul Finantelor Publice, in calitate de administrator al Fondului Elvetian de Contrapartida, sa aloce suma de 21 miliarde lei (2,1 milioane RON) bugetului local al municipiului Pascani.

Ministerul Finantelor Publice transfera beneficiarului fondurile alocate, pe baza unei conventii de alocare, utilizare si control. Daca este cazul, beneficiarul transfera fondurile unui agent de implementare, tot pe baza unei conventii de alocare, utilizare si control.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.