Iasi: Asfaltarea strazilor poate costa cu 16 milioane de lei mai mult

Asfaltarea celor 72 de strazi cuprinse in programul de reabilitare inceput in vara poate costa municipalitatea cu 16.587.253 de lei mai mult decat suma stabilita initial, adica 34 de milioane.

Reprezentantii Primariei au avut o intalnire cu firmele care se ocupa de asfaltare in zonele Aviatie, Moara de Vant, Smardan si Nicolina. Au fost analizate lucrarile care s-au facut si cele de care ar mai fi nevoie.

Analizand stadiul lucrarilor, atat reprezentantii Primariei, cat si firmele care executa lucrari de asfaltare au refacut listele cu strazile cu un consum mai mare de materiale (beton, borduri, pavele). Modificari vor fi pe strazile Moara de Vant, Beldiceanu, Spital Pascanu, Vantu, Salciilor, Dragos Voda, Delfini, Mioritei, Meteoru, Soficu, Clopotari, Razoarelor, Libertatii, Aeroportului, Holboca, 7 Oameni, Aterisaj, Lt. Negel, Avionului si stradela Cazangiilor.

In plus, bdul Socola, care nu era cuprins in lista initiala, va fi refacut complet. Acolo se vor pune 32.500 mp de asfalt.

Si Esplanada Oancea va fi refacuta in totalitate, asa incat oamenii sa nu-si mai rupa picioarele pe dalele betonate superficial. A avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care va face proiectarea. Castigatoare a iesit RJR International, care, in termen de 6 luni, va face proiectul pentru 49.000 de lei (fara TVA). Firma va trebui sa aiba in vedere refacerea asfaltului, a spatiilor verzi, grilaje decorative, module de afisaj.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.