Garduri de milioane de euro in sectorul 5

Primarul Vanghelie a dat unei firme prietene 3,2 milioane de euro pe 32 km de garduri, ca sa ingradeasca gunoaiele si gropile din sector.

Dupa scoala de doua milioane de euro si revelioanele populare, sectorul 5 s-a mai ales cu ceva din cei opt ani de mandat ai primarului Marian Vanghelie: garduri de 3,2 milioane de euro. Guralivul edil, care se plange in ultima vreme ca e discriminat de Primaria Capitalei la buget, arunca cu banii sectorului in firme pe care le alege fara licitatie. Ultima achizitie: garduri metalice de 100 de euro metrul liniar, montate pe strazi care n-au mai vazut asfaltul si matura de 20 de ani.

Si, pentru ca e cerere, seful ADP Sector 5 anunta ca mai cumpara inca 64 km de garduri, de inca 6 milioane de euro, pana la finele anului. Asta in timp ce toate celelalte sectoare si-au cumparat garduri cu preturi cuprinse intre 40 si 60 de lei metrul liniar, adica cel mult 20 de euro.

Ros de invidie pe colegul de la sectorul 3, care a facut parculete, a ingradit spatiile verzi si curtile blocurilor, primarul Marian Vanghelie s-a gandit sa dea si el macar garduri la tot sectorul. Intr-o prima faza a cumparat 32.000 de metri liniari cu 3,2 milioane de euro.

Un calcul simplu arata ca, daca Vanghelie ar fi fost mai preocupat de asfaltari decat de ingradirea sectorului, ar fi multumit, probabil, mai multi locuitori. In sectorul 3, de exemplu, la mult hulitul coleg Liviu Negoita, asfaltarea unui metru de strada laterala, dintre blocuri, costa 200 de lei noi, dupa cum spune chiar primarul de la 3. Cu 3 milioane de euro, asadar, Vanghelie ar fi putut sa asfalteze 50 km de strazi intre blocuri, adica mai multi decat kilometri de garduri a cumparat. Edilul sectorului 5 nu a putut fi insa contactat pentru explicatii, el fiind plecat in campanie electorala la Petrosani.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.