Presedintele CJ Cluj a semnat contractul de lucrari pentru un proiect de finantare

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a semnat contractul de lucrari in cadrul proiectului “Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear – lacurile sarate in Zona Durgau – Valea Sarata si Salina Turda”.

Proiectul “Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear – lacurile sarate in Zona Durgau – Valea Sarata si Salina Turda”, proiect finantat de Uniunea europeana prin Programul Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala, beneficiari Consiliul Local Turda si Consiliul Judetean Cluj.
Din partea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de achizitor, a fost prezenta doamna Anna Horvath, secretar de stat, “Asociatia SC ACI Cluj SA – Trustul de Instalatii-Montaj si Constructii SA Cluj-Napoca – Grup 4 Instalatii”, in calitate de executant al lucrarii, si primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, in calitate de beneficiari.

Valoarea contractului de lucrari este de 5.807.120,07 euro (exclusiv TVA), din care Uniunea europeana va contribui cu 63%, Ministerul Economiei si Finantelor, prin Fondul National, cu 21% iar restul de 16% reprezinta contributia beneficiarilor Consiliul Local Turda si Consiliul Judetean Cluj.
Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de “Asociatia SC ACI Cluj SA – Trustul de Instalatii-Montaj si Constructii SA Cluj-Napoca – Grup 4 Instalatii”.

Principalele obiective ale proiectului sunt amenajarea Salinei Turda in scopul utilizarii acesteia ca zona de turism balnear si reabilitarea zonei cu valoare turistica si proprietati curative Lacul Sarat Durgau – Valea Sarata Turda.

Dezvoltarea turistica a Judetului Cluj este sustinuta si prin proiectul “Dezvoltarea potentialului balnear al lacurilor sarate din Regiunea Nord-Vest” finantat prin Programul Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala. Contractul de lucrari, in cadrul acestui proiect, a fost semnat in data de 12.09.2007, valoarea lucrarilor fiind de 5.444.256,95 euro (exclusiv TVA). Beneficiarii proiectului sunt Consiliul Local Dej, Consiliul Local Beclean, Consiliul Local Cojocna, Consiliul Judetean Cluj si Consiliul Judetean Bistrita Nasaud.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.