Fondurile structurale mai usor de accesat, inclusiv de firmele nou infiintate

Trei noi produse lansate de FNGCIMM SA vin in sprijinul intreprinzatorilor in vederea facilitarii accesului la fondurile structurale. Este vorba de un produs de garantare si de doua produse de finantare.

Produsul de garantare este special conceput pentru beneficiarii de finantari din fonduri europene si permite garantarea finantarilor acordate de institutii financiare bancare si nebancare pentru plata serviciilor de consultanta aferenta unui proiect cu implementare intr-un domeniu de activitate beneficiar de Fonduri Structurale sau pentru realizarea proiectelor pe domenii de activitate potential beneficiare de fonduri europene.

Comisionul de garantare pentru co-finantari de acest tip este redus la 1%, ca urmare a reducerii riscului prin filtrul dublu de selectie a proiectelor (autoritatea de management si finantator), procentul de garantare putand ajunge pana la 80% din valoarea finantarii.

“FIN CONSULT” si “FIN INVEST” sunt cele doua produse de finantare adresate tot IMM-urilor care indeplinesc conditiile de accesare a fondurilor europene, atat firme cu vechime in functionare cat si firme nou infiintate.

“FIN CONSULT” are ca obiect, finantarea consultantei acordate pentru proiecte finantabile din fonduri europene, valoarea maxima a finantarii fiind de 200.000 Euro, (echivalent lei) pentru o perioada de maxim 3 ani, cu o perioada de gratie la plata ratelor de pana la 1 an.

“FIN INVEST” pune la dispozitia IMM-ului intre 50.000 si 1.000.000 Euro (echivalent lei) pentru realizarea investitiilor, inclusiv consultanta, pentru proiecte intr-un domeniu de activitate potential beneficiar de fonduri europene, inclusiv pentru proiectele destinate activitatilor de cercetare-dezvoltare-inovare. Perioada de acordare difera in functie de tipul investitiei si poate ajunge pana la 15 ani in cazul cladirilor, constructiilor, terenurilor.

Perioada de gratie la principal poate ajunge pana la 18 luni, firmele care intra in categoria start-up beneficiind in plus si de posibilitatea unei perioade de gratie la plata dobanzii de pana la 12 luni.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.