Finantare externa obtinuta de Primaria municipiului Onesti

In luna octombrie 2007, a fost semnat contractul de finantare al proiectului social “Consiliere adolescenti – Evitare prin prevenire”,in valoare de 8.288 euro. Acest proiect este sustinut financiar de catre Programul Matra – Kap al Ambasadei Olandei la Bucuresti.

Aplicatia presupune derularea unor cursuri, in parteneriat cu Fundatia olandeza “Impreuna pe calea vietii” si 6 licee din municipiul Onesti, care au ca scop instruirea si atentionarea tinerilor asupra posibilelor accidente generate de neglijenta sau lipsa de informare in domeniul atat de sensibil al vietii private. Cursurile se vor derula in perioada ianuarie-iulie 2007, cu sprijinul conducerilor unitatilor de invatamant.

Un alt eveniment important pentru Primaria Onesti este constituit de faptul ca municipalitatea din Elefterio – Kordelio, Regiunea Centrala Macedonia din Grecia, prin Departamentul de dezvoltare si Programe Europene , a invitat Primaria municipiului Onesti sa depuna un proiect in cadrul European Thematic of Local Autorities, in parteneriat cu un numar important de alte tari, finantat de catre FEDER.

Au fost transmise deja documentele premergatoare inceperii parteneriatului care va avea drept scop exploatarea oportunitatilor de a implementa actiuni de interes comun in sectorul protectiei mediului, turismului tematic ,sport, mostenire culturala, antreprenoriat si forta de munca. Documentatia inaintata a fost selectata, si dupa transmiterea Memorandumului, se vor perfecta documentele necesare incheierii parteneriatelor intre tari.

Reprezentantii Primariei Onesti considera aceasta initiativa un bun prilej de a-si prezenta orasul, prin cele 50 de fotografii care au fost solicitate si care vor constitui portofoliul de imagini al municipiului Onesti. Imaginea creata prin materialul transmis va constitui punctul de plecare in actiunile viitoare ce se vor desfasura sub auspiciile acestui nou parteneriat, in cadrul proiectului mentionat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.